top of page

Stad, landschap, park & tuin ontwerp

_______________________________________

Studie, raadgeving, ontwerp & realisatie 

 

UW BETROUWBARE PARTNER VOOR HET ECOLOGISH  ONTWERP VAN JE GROENE RUIMTEN
 

ABOUT ME

ABOUt

EcoGarden Design is een ecologisch, ‘allround’ tuinontwerpatelier en realiseert, in samenwerking met een dynamisch en vertrouwd team van professionele tuinaannemers, verschillende genre ecologische tuinen – moestuinen, boomgaarden, ecologische tuinen, voedselbossen, klimaattuinen, natuurlijke tuinen, ‘kitchen gardens’, natuurspeelplekken, therapietuinen en vijfzintuigentuinen – en werkt hierbij telkens conform de principes van permacultuur. EcoGarden Design gaat prat op zijn globale aanpak. Naast een zuiver advies verlenende functie, het uitwerken van een volledig beplantingsplan op maat en het aanleveren van meer dan honderd verschillende polyvalente, functionele planten en bomen, heeft het atelier ook alles in huis om deze tuinen te realiseren, zowel op het vlak van uitvoering als qua opvolging.

Wenst u enkele eco-vriendelijke transformaties in uw tuin te implementeren? Of wenst u geheel ‘from scratch’ uw tuin op te schonen en volledig te beplanten op een ecologische manier? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!
Op basis van een eerste gesprek waarbij we uw wensen en verwachtingen aftoetsen, krijgt u een persoonlijk en op maat gemaakt advies om een natuurlijke ruimte met een prachtige biodiversiteit te creëren en te realiseren. Bij het ontwerp streven we er telkens naar om een ecologische en harmonieuze sfeer te scheppen die volledig bij u past. Vervolgens kan u zelf aan de slag en kan u uw ecologische tuin zelf verwezenlijken, of kan u dit ook uit handen geven en dit door het EcoGarden Design team laten uitvoeren. Die keuze is volledig aan u!

Dit zijn de waarden die wij belichamen en die tot uiting komen in ons werk:

TRANSITION

Als u zo ver bent gekomen, is dat omdat ook u zich bewust bent van het belang van deze transitieperiode. De wereld van vandaag verandert in een duizelingwekkend tempo en onszelf opnieuw uitvinden maakt deel uit van onze missie. Daarom vertrouwen wij op ecologische praktijken en bieden wij lokale en natuurlijke materialen aan. Wij vinden het erg belangrijk dat de klant alles begrijpt. Vandaar dat we onze klanten op een persoonlijke en pedagogische wijze in de verschillende materies introduceren: van permacultuur technieken, ecologische principes, het gebruik van kruiden en recepten op basis van verschillende vergeten of nieuwe groenten en fruit, enzovoort.

Met een hart vol liefde voor de natuur, een hoofd vol nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen en een geest vol creativiteit, zijn onze ontwerpen een resultaat van artistieke expressie vermengd met een rijkdom van ecologische voorzieningen die we in jouw omgeving kunnen implementeren. Met veel plezier, grenzeloos enthousiasme en een positieve energie zetten wij onze geestdrift om in proactiviteit.

CO-CREATION

Wij geloven in de kracht van het delen van ideeën en ervaringen, waardoor het project zich kan ontwikkelen. Daarom werken wij nauw samen met jonge Belgische ondernemers die gemotiveerd zijn om uw wensen te begrijpen en er op een kwalitatieve manier op in te spelen. Ons succes ligt in ons vermogen om menselijke relaties op te bouwen en de kracht van teamwerk en communicatie te waarderen.

SERVICES

SERVICES

Design en advies

Heeft u net een stuk grond gekocht en wenst u een mooie, ecologische tuin aan te leggen? Of wenst u uw huidige tuin te renoveren naar een prachtig ogende tuin en/of terras en wil je er een ecologisch verantwoorde ‘touch’ aan geven? Neem dan contact met ons op! And let’s meet up for a coffee! Tijdens een eerste gesprek luisteren wij naar uw wensen en proberen wij te begrijpen hoe u uw toekomstige tuin ziet. Vervolgens maken wij een persoonlijk en op maat tuinontwerp op dat aan uw behoeften beantwoordt.  Naast het functionele aspect wordt het ontwerp ook altijd op een bijzonder esthetische en doordachte manier opgemaakt. Als kers op de taart wordt het finale tuinontwerp als een kunstwerk opgeleverd: geheel op maat en handgeschilderd in waterverf.

Realisatie

Voor deze stap, stellen we u twee opties voor. In de eerste plaats kan u er de voorkeur aan geven om het door ons ontworpen en getekende plan te volgen en het zelf uit te voeren. Ten tweede is er de mogelijkheid om het avontuur met ons voort te zetten. Hierbij kan u alles door ons laten realiseren. Hierbij kan u rekenen op een dynamisch en vertrouwd team van tuinaannemers die gedurende heel het project gecoördineerd en gesuperviseerd worden door het EcoGarden Design team.  

Wij werken via duurzame diensten met duurzame producten. Om het project te voltooien, werden de volgende stappen ondernomen.

Portfolio

PORTFOLIO
CREATION
COUNTRY SIDE PROJECTS
PARTNER

Partner

GREEN DEAL

Met zijn professionele ervaring en inzet voor duurzame permacultuur, ondersteund door de kolibriebeweging en zijn engagement voor transitie, is EGD partner geworden van Greendeal in 2020. Dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid.

banner-mail-greendeal_NT.png
GREEN DESIGNER

GREEN DESIGNER

De bezielster en drijvende kracht achter het atelier is de groendesigner Ellen Fiers die zich al sinds haar kinderjaren verdiept in alles omtrent de natuur. Als bioloog, ecoloog, permacultuur designer, herborist, docent, gepassioneerd tuinierster en imker, doet ze niet liever dan groene zones in pittoreske tuinen en voedselbossen om te toveren. Aan de KULeuven studeerde ze Biologische Wetenschappen met specialisatie in Ecologie, en daarna behaalde ze nog een diploma Permaculture Design aan een Britse School voor Permacultuur Design. Haar opleiding, haar verschillende passies (imker, kunstenares, docent,…) en expertise – zowel in theorie als op het veld – maakt dat ze een ‘allround’ service aan haar klanten kan bieden. Naast haar atelier in Brussel heeft ze, net over de grens met Frankrijk, ook een eigen habitat gecreëerd met een eco-serre waar ze volop plant en experimenteert. Ze is dus voortdurend bezig met haar projecten en vindt het fantastisch om haar kennis en passie door te geven, en te delen met anderen.

 

Een boodschap die Ellen wil uitdragen naar iedereen: “In de toekomst zullen we meer van thuis uit werken en dus zal de tuin een aardig verlengstuk worden van de thuiswerker. Gewoon de handen in de grond steken en je vergeet al de rest. Ideaal om van je stress verlost te geraken. Het is bewezen dat bepaalde grondbacteriën een geluksgevoel bezorgen zoals het gelukshormoon serotonine. Bovendien help je met het verzorgen van jouw tuinoase ook het klimaat, hoe kleinschalig dit ook moge zijn. Je maakt het verschil en dat is erg voldoening gevend. Kortom, alleen maar voordelen!”

CONTACT

CONTACT

ELLEN FIERS ECOGARDEN DESIGN

+32(0)494.25.21.21

ellenfiers@ecogardendesign.be

1200 BRUXELLES

Merci! Message envoyé

bottom of page